Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Conservarea patrimoniului cultural polonez din Chişinău

   2453

Primăria municipiului Chişinău anunţă că mâine, joi, 29 octombrie 2015, cu începere de la ora 10.30, reprezentanţii administraţiei publice locale, alături de reprezentanţii Ambasadei Republicii Polone în Republica Moldova, în frunte cu Excelenţa Sa, Artur Michalski, vor vizita Cimitirul Romano-Catolic din capitală (str. Valea Trandafirilor, 11). 

Cu suportul statului polonez, în Cimitirul Romano-Catolic din Chişinău s-au efectuat lucrări complexe de conservare a pietrelor funerare de pe mormintele a doi cetăţeni polonezi, Michail Trojanowski şi Zofia Tempicka.  

De menţionat că acum un an, la 27 octombrie 2014, între Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova şi Primăria municipiului Chişinău a fost semnat Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea în domeniul conservării patrimoniului cultural polonez în municipiu. Documentul prevede, printre altele, protejarea Cimitirului Romano-Catolic din Chişinău, cunoscut ca şi Cimitirul Polonez. 

Pe parcursul anului 2016, vor continua lucrările de reconstrucţie şi conservare a altor obiective istorice de valoare, aflate pe teritoriul Cimitirului Romano-Catolic. 

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău