(FOTO) Financial Times: Primul militar rus mort în operaţiunile din Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un adolescent, Vadim Kostenko, în vârstă de 19 ani, primul militar mort în operaţiunile ruse din Siria, urma să fie înmormântat miercuri în satul natal, Greceanaia Balka, potrivit unei orgnizaţii care monitorizează implicarea Rusiei în Siria şi Ucraina, relatează Financial Times.

Moartea adolescentului reprezintă un test al modului în care Moscova explică pierderile publicului, comentează FT, potrivit Mediafax.

În conflictul din Ucraina, militari ruşi ucişi au fost îngropaţi în secret, iar asupra rudelor lor s-au exercitat presiuni să păstreze tăcerea, în contextul în care Guvernul continuă să-şi nege implicarea.

Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi, citat de Interfax, că militarul „şi-a luat singur viaţa, în timpul odihnei, după serviciu”.
vcv
Potrivit Interfax, ministerul a anunţat o anchetă asupra incidentului, însă informaţii preliminare, provenind din mesaje scurte pe telefonul adolescentului, indică existenţa unor neînţelegeri cu o prietenă. Ministerul nu a răspuns unei solicitări FT de a comenta cu privire la caz, precizează publicaţia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...