Important! Liberalii NU vor participa la votarea moţiunii de cenzură

Deputații Partidului Liberal vor fi prezenți joi, 29 octombrie, la şedinţa în plen a Parlamentului, unde va avea loc dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Streleţ, însă nu vor participa la procedura de vot. O decizie în acest sens a fost luată la Biroul Politic al Partidului Liberal.

Moțiunea de cenzură a fost depusă săptămâna trecută de 42 de deputații socialiști și comuniști, invocând “suspiciune de corupție asupra premierului Valeriu Streleț”.

Astfel, până în prezent nu este clară deocamdată doar poziţia fracţiunii PDM,voturile acesteia fiind decisive. Democrații au declarat anterior că o decizie în acest sens va fi luată miercuri. Totuşi, președintele Parlamentului, democratul, Andrian Candu a declarat ieri că fracțiunea Partidului Democrat ar putea vota pentru moțiunea de cenzură depusă împotriva Cabinetului de Miniștri condus de Valeriu Streleț, dacă liberal-democraţii vor continua să mimeze procesul de guvernare.

“Treburile statului sunt mai importante decât interesele noastre sau ale partidului. Și dacă domnul Streleț o să continue așa, să pună interesele partidului în fața intereselor statului, atunci frică-mi e că colegii din PD și eu inclusiv o să fim nevoiți să votăm moțiunea de cenzură”, a spus speakerul Andrian Candu.

Potrivit legislației în vigoare în Republica Moldova, o moțiune de cenzură poate fi depusă cu 26 de semnături, iar pentru a fi aprobată trebuie să fie votată de 51 de deputați.

Moldova.ORG precizează că, Guvernul condus de Valeriu Streleț, a fost votat de Parlament la 30 iulie 2015. Pentru Guvernul Streleț și-au dat votul 52 de deputaţi PLDM, PDM și PL.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.