Ben Carson, neurochirurg şi nou-venit în politică, singurul candidat afro-american pentru Casa Albă în alegerile din 2016, este creditat cu 26% din intenţiile de vot în rândul electorilor republicani intervievaţi de cotidianul The New York Times şi postul de televiziune CBS News.

Astfel, Carson trece pentru prima dată, la scară naţională, în faţa magnatului din domeniul imobiliarelor Donald Trump, creditat cu 22% din intenţiile de vot. Cu toate acestea, avansul se menţine în marja de eroare, care este de 6%.

Marco Rubio, senator de Florida, fiu al unor imigranţi cubanezi, se clasează pe locul trei, cu numai 8% din intenţiile de vot, în timp ce Jeb Bush este creditat cu 7%, ca şi Carly Fiorina, fostă preşedintă-director general la Hewlett-Packard.

Sondajul dezvăluie în special indecizia electorilor, şapte republicani din zece pronunţându-se în favoarea unui candidat şi afirmând, în acelaşi timp, că este încă prea devreme pentru ca ei să fie siguri de sprijinul lor. Doar 28% au declarat că alegerea lor este definitivă.

Ben Carson s-a pronunţat, duminică, pentru interzicerea aproape totală a avortului, exceptând cazurile de viol sau incest. El este, de asemenea, un fervent apărător al portului de armă.