Actualitate

Glavan vrea experţi străini pentru audit la Spitalul Republican

"Contractul semnat de fosta conducere, în valoare de 30 de milioane de lei, pentru medicamente, conform programului naţional în lipsa acoperirii financiare este o încălcare flagrantă a legislaţiei privind achiziţiile. Spitalul, prin această acţiune, şi-a asumat datorii pe care nu trebuia să le asume", a spus ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, citată de publika.md.

"Vine pacientul în spital şi este nevoit să-şi cumpere medicamente din sursele proprii. Analiza demonstrează că de foarte multe ori în Spitalul Clinic Republican se internează pacienţi cu alte diagnostice decat cele caracteristice instituţiei", a mai precizat ministrul Sănătății.

Publika.md subliniază că cele mai multe secţii din cadrul Spitalului Clinic Republican nu au suficiente medicamente şi consumabile. În blocul alimentar, apa se scurge prin acoperiş, condiţiile de pregătirea a alimentaţiei nu corespund normelor sanitare, iar mâncarea este adusă în secţii cu ascensorul utilizat şi de către pacienţi. În asemenea condiţii este pusă în pericol viaţa pacienţilor şi a angajaţilor.

Ţurţuri erau. Umblăm cu un stan de lână şi încă unul de blană. Uitați-vă ce oase avem strâmbe de frig. Ce astea sunt degete de femei". De asemenea, jumătate dintre lifturi nu funcţionează, subliniază sursa citată.

"Bolnavul aşteaptă acolo o oră sau două până când este examinat şi i se indică, de exemplu, gastroscopia. El trebuie să se întoarcă în Spitalul Clinic, să acceseze lifturile care nu funcţionează, să ajungă la etajul 15, să-şi facă investigaţia și apoi să se întoarcă la medicul care l-a trimis. Şi când ajunge, medicul nu mai este", a menţionat şi directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru. 

Sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *