Linkuri accesibilitate

Procuratura a contestat decizia judecătoriei de a-l elibera din arest pe Renato Usatîi


Procuratura Generală spune că a contestat decizia de duminică a Judecătoriei Centru de la Chișinău de a-l elibera din arest pe liderului Partidului Nostru Renato Usatîi. Potrivit unui comunicat de presă, procurorii au cerut din nou ca primarul de la Bălți să fie cercetat în arest preventiv în dosarul interceptării presupuselor convorbiri telefonice ale lui Vlad Filat cu Ilan Shor. Usatîi a fost reținut vineri seara la aeroportul de la Chișinău, sub bănuiala de violare a dreptului la secretul corespondenței pentru că a dat publicității pe canalul său de pe YouTube înregistrările presupuselor convorbiri. De asemenea, a publicat înregistrări trucate ale președintelui Nicolae Timofti și ministrului de Interne Oleg Balan.

Dar Judecătoria Centru l-a eliberat , considerând că infracțiunile imputate nu sunt foarte grave, iar funcția de primar la Bălți pe care o deține Usatîi reduce probabilitatea ca acesta să se sustragă anchetei.

Politicianul pro-rus conduce unul din protestele antiguvernamentale neîntrerupte de la Chișinău la care participanții cer de luna trecută demisia guvernului și alegeri anticipate.

XS
SM
MD
LG