Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Gala Generozității 2015

Gala Generozității 2015

Gala Generozității 2015 este evenimentul ce a adunat beaumonde-ul Chișinăului, dar și o sumă impresionantă de 27.450 de euro, bani obținuți din vânzări de bilete, licitație de obiecte de valoare și contribuții ale companiilor de business.

Cea de-a 2-a ediție a Galei Generozității a reunit nume notorii și celebrități care au venit să susțină misiunea CCF(Copil, Comunitate, Familie)/HHC Moldova (Hope and Homes for Children). Printre invitați speciali s-a numărat Valentina Nafornița împreună cu soțul ei, baritonul și solistul Operei de la Viena, Mihai Dogotari, Chișinău Youth Orchestra, prim-balerina Operei Naționale și pianistul român de talie internațională, Sergiu Tuhuțiu.

Banii acumulați vor merge la definitivarea construcției primei case comunitare din Chișinău – „Casa Viitorului” – unde vor locui 12 copii abandonați și cu dizabilități severe. Ulterior casa va trece în gestiunea consiliului municipal Chișinău și va fi un serviciu sută la sută finanțat din bugetul public al capitalei. Casa Comunitară a Viitorului le va permite acestor copii să fie îngrijiți de un personal calificat, să beneficieze de reabilitare şi servicii la ei în comunitate, fără a fi izolați – cum se întâmplă, de obicei, în cazul unor astfel de copii.

„Le mulțumim tuturor celor care, prin prezenta lor la gala, susțin proiectul „Casa Viitorului”. Vom avea grijă să informăm publicul despre cum merg lucrările de construcție a casei. O societate care își prețuiește și protejează copiii este una liberă, prosperă şi fericită. Noi, adulții, avem obligația să-i protejăm pe acei copii, care din diferite motive au rămas fără apărarea şi dragostea familiei lor”, declară Liliana Rotaru, Președintele CCF/HHC Moldova.

Gala Generozității a reunit susținători renumiți, unul dintre ei este Chateau PURCARI, care a lansat în exclusivitate un nou vin – „Vinohora” în susținerea Casei Viitorului. Fiecare 5 lei din realizarea fiecărei sticle de vin vor fi direcționați pentru construcția casei.