Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Trei polițiști, reținuți pentru extorcarea…

Trei polițiști, reținuți pentru extorcarea a peste 600.000 de lei

Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari și un ofițer de investigații din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI, au fost reținuți de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Procurorii Anticorupție, fiind bănuiți de trafic de influenţă cu primirea de bunuri în proporţii deosebit de mari.

Polițiștii sunt bănuiți de extorcarea a 30.200 de dolari SUA de la un bărbat, pentru a clasa o cauză penală intentată pe numele acestuia, pe faptul comiterii unei escrocherii în proporții deosebit de mari.

Sub controlul ofițerilor Direcției combaterea corupției a SPIA al MAI, banii au fost transmiși prin intermediul unei persoane în mai multe etape, iar ca intermediar la primirea banilor era o localnică a satului Cocieri, raionul Dubăsari.

Urmare, au fost efectuate percheziții în birourile de serviciu și la domiciliile bănuiților, unde au fost depistate și ridicate mijloace financiare în sumă de 8230 EUR, 50 USD, 35 000 MDL, înscrisuri de ciornă, 6 telefoane mobile şi un bloc de sistem.

Pe faptul dat, Procuratura Anticorupţie, a pornit o cauză penală pentru trafic de influenţă.

Bănuiții sunt cercetați în stare de libertate, iar dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o amendă de pînă la 120.000 de lei sau pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani.

Sursa: mai.gov.md