„Astăzi, lansăm o campanie de strângere de fonduri pentru a salva licenţa clubului CSKA”, a anunţat echipa bulgară. ”Suma necesară este de 1 milion de leva (510.000 de euro)”, mai adaugă comunicatul.

CSKA, care nu a retrogradat niciodată în istoria clubului, trebuie să plătească suma respectivă până la finalul lunii martie către Fiscul şi Asigurările Sociale din Bulgaria, precum şi salariile restante ale foştilor jucători şi antrenori, pentru a întruni condiţiile de licenţiere ale Federaţiei Bulgare de Fotbal.

Cea mai titrată echipă a Bulgariei şi-a implorat fanii să doneze banii necesari până la finalul lunii. ”Conducerea va face tot posibilul pentru a preveni colapsul clubului CSKA. Dar s-ar putea să nu fim capabili să ne descurcăm singuri. Este timpul ca fanii CSKA să fie uniţi ca într-un pumn şi să spună: Noi nu ne predăm!”, mai spune comunicatul clubului din capitala Bulgariei.

Dublă semifinalistă în Cupa Cupelor, în 1967 şi 1981, CSKA Sofia va trebui să joace în Liga de fotbal de amatori în cazul în care nu-şi va plăti datoriile şi nu va obţine licenţa.

În ciuda problemelor financiare, CSKA a terminat turul de campionat pe locul 1. Totuşi, după pauza de iarnă, şi după ce au pierdut mai mulţi jucători, printre care şi golgheterul campionatului, românul Sergiu Buş, transferat la Sheffield Wednesday, CSKA nu a reuşit să înscrie vreun gol în patru meciuri la rând şi strângând doar un punct, ceea ce a permis echipei lui Moţi, Ludogorets, să revină pe poziţia 1 a clasamentului.