15:21:15 24.04.2024
Stiri

Franța va RATIFICA „în scurt timp” Acordul de Asociere RM - UE, iar premierul francez va veni la Chișinău

Politică 27.03.2015 14:25 Vizualizări1179 Autor: Ziarul National
Franța va RATIFICA „în scurt timp” Acordul de Asociere RM - UE, iar premierul francez va veni la Chișinău pldm.md


Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, i-a spus astăzi secretarului de stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze, Harlem Desir, cu care s-a întâlnit la sediul partidului, că securitatea energetică și cea informațională „sunt vitale” pentru R. Moldova.

„Lucrurile se mişcă în direcţia bună. Urmează să accelerăm reformele în justiţie, procuratură; să întreprindem acţiuni energice în combaterea corupţiei; să ajustăm cadrul legal pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar-bancar. De asemenea, securitatea energetică şi cea informaţională sunt vitale pentru Republica Moldova. În acest sens, contăm în continuare pe susţinerea partenerilor şi a prietenilor noştri, inclusiv a Republicii Franceze”, i-a spus Vlad Filat lui Desir.

Un comunicat de presă al PLDM arată că Vlad Filat i-a mulţumit oficialului francez pentru suportul consistent pe care Franţa îl acordă Republicii Moldova, menţionând că prevederile Acordului de Asociere şi celui de Liber Schimb încep a da roade, iar investiţiile franceze în economia Moldovei sunt relevante şi reuşite.

Harlem Desir a declarat, la rândul său, că este foarte important ca Moldova şi Franţa să intensifice relaţiile de colaborare pe dimensiunea economică, mai ales pe direcţia energiei regenerabile şi în domeniul agricol, subliniind că sunt mulţi mici întreprinzători francezi care manifestă interes de a investi în Moldova, graţie oportunităţilor pe care le oferă Acordul de Liber Schimb.

„În cel mai scurt timp, Franţa va ratifica Acordul de Asociere a R. Moldova cu UE. Acest acord este o pârghie importantă, deoarece permite Moldovei să ajungă pe piaţa UE – una dintre cele mai mari din lume, ceea ce va ajuta nu doar în dezvoltarea Moldovei, dar şi va aduce multe beneficii cetăţenilor ţării dumneavoastră. Să ştiţi că Franţa este alături şi va sprijini Republica Moldova în atingerea obiectivului său de apropiere de UE”, a spus oficialul francez.

Harlem Desir a anunțat, totodată că primul-ministru al Republicii Franceze, Manuel Valls, doreşte să cunoască şi să descopere Republica Moldova şi, în cel mai scurt timp, va veni la Chişinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md