13:54:50 24.04.2024
Stiri

Reținerea lui Usatîi: „Joacă astăzi rolul BUFONULUI regal. Pentru Plahotniuc este extrem de convenabil acest spectacol”

Politică 24.10.2015 12:16 Vizualizări3381 Autor: Ziarul National
Reținerea lui Usatîi: „Joacă astăzi rolul BUFONULUI regal. Pentru Plahotniuc este extrem de convenabil acest spectacol” unimedia.info


Reținerea controversatului Renato Usatîi, ieri la Aeroportul Internațional Chișinău, ridică mai multe semne de întrebare pentru editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Petru Bogatu.

„Eu unul nu mă pot descotorosi de suspiciunea că la mijloc e o făcătură ordinară. Renato Usatîi, după evadarea sa în Rusia la finele lui noiembrie 2014, a revenit în Republica Moldova şi a devenit primar de Bălţi din bunăvoinţa lui Vlad Plahotniuc. În caz contrar, înfunda demult puşcăria. Iată de ce cel dintâi îi este îndatorat celui din urmă. Tocmai de aceea, în ultimul timp a încetat să-l mai boscorodească pe Plahotniuc, deşi pe vremuri îl făcea cu ou şi cu oţet ori de câte ori avea prilejul”, ne-a spus Petru Bogatu.

Editorialistul e de părere că Usatâi joacă astăzi rolul „bufonului regal”.

„Spune ceea ce nu poate să spună stăpânul său. Şi, ca tot bufonul, dacă e cazul, trebuie să intre şi în pielea deţinutului. Pentru Plahotniuc este extrem de convenabil acest spectacol, deoarece îi permite regimului pe care îl controlează din umbră să îmbrace o uniformă patriotică de luptător cu agenturile ruse. Astfel de gesturi sunt menite să descurajeze protestatarii proeuropeni, aceştia riscând acum să fie acuzaţi că luptă cu o putere proeuropeană care se opune din răsputeri urzelilor ruseşti”, crede analistul politic.

Petru Bogatu se arată convins că nimic din ceea ce vedem că se întîmplă pe scena noastră politică nu este adevărat.

„Totul e lucrătură şi reality show. Chiar şi cazul Filat. Atâta doar că omul e întemniţat pe bune. Actorii cărora li s-a rezervat rolul de victime trebuie să sufere cu adevărat. Restul e pură prefăcătorie, ficţiune grobiană şi praf aruncat din abundenţă în ochii publicului pentru a-l prosti cu succes şi de acum încolo”, încheie Bogatu.

Amintim că Renato Usatîi a fost reținut, ieri, de mascații de la Serviciul de Informații și Securitate în timp ce se întorcea de la Moscova. Întâmplător sau nu, în momentul reținerii la Aeroport era prezentă deja avocata acestuia, Ana Ursachi, și mai mulți jurnaliști.

Acesta a spus că avea „vești proaste” de două zile și totuși s-a întors, deși în noiembrie 2014 fugise la Moscova tocmai pentru a nu fi arestat.

Ieri-seară, Renato Usatîi a primit 72 de ore de arest, iar locuința sa și sediul partidului pe care îl conduce au fost supuse perchezițiilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md