Se clatină fotoliul lui Valeriu Streleț? Moţiune de cenzură, depusă în Parlament cu votul a 42 de deputați

O moțiune de cenzură împotriva Guvernului Streleț a fost depusă azi în Parlament, cu votul a 42 de deputați. Motivul invocat de semnatarii moțiunii este ”suspiciune de corupție”. Inițiativa a fost semnată de 42 de deputați, 22 deputați socialiști și 20 deputați comuniști.

Aceasta va fi dezbătută pe 29 octombrie, la următoarea ședință a Parlamentului.

„Înaintăm moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ pentru suspiciuni de corupţie care planează asupra prim-ministrului Valeriu Streleţ şi a membrilor Guvernului. În virtutea funcţiei deţinute, Streleţ s-a detaşat de la funcţia sa, expunându-se în favoarea lui Vladimir Filat”, se spune în moţiunea de cenzură.

Totodată, semnatarii documentului menționează că Valeriu Streleț a refuzat inițierea procedurii de demitere a șefului CNA, pe 23 septembrie, la solicitarea PSRM, însă ”când i-au dictat interesele personale, a solicitat președintelui Timofti demiterea lui Viorel Chetraru, iar aceste fapte pot fi considerate drept abuz de putere”.

Mai mult, potrivit moţiunii, „prin acțiunile lui Streleț, Guvernul se poziționează în fruntea unor scandaluri de corupție, scrie în moțiune”.

Moldova.ORG precizează că, Guvernul condus de Valeriu Streleț, a fost votat de Parlament la 30 iulie 2015. Pentru Guvernul Streleț și-au dat votul 52 de deputaţi PLDM, PD și PL.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.