Procuratura Generală: Din imobilele lui Vlad Filat au fost ridicate carduri bancare, ceasuri de lux, arme și muniții!

Carduri bancare, ceasuri de lux (Patek Philippe, Vacheron), un număr considerabil de arme şi muniţii pentru ele, permise de deţinere a acestora, tehnică informaţională, stick-uri de memorie ş.a. Toate aceste obiecte au fost ridicate deprocurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA în cadrul percheziţiilor efectuate în două imobile din capitală, care aparţin deputatului Vladimir Filat.

Fostul premier se află în izolatorul CNA, învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Procuratura Generală precizează că toate acţiunile de urmărire penală, care s-au desfăşurat ieri şi astăzi, au avut loc în prezenţa avocaţilor învinuitului, fiind autorizate în prealabil de către judecătorul de instrucţie, conform procedurii legale stabilite.

Aceeaşi sursă mai precizează că în perioada următoare, vor fi examinate informaţiile stocate şi rulajele de pe cardurile bancare ridicate, pentru a stabili existenţa sau inexistenţa legăturii acestora cu obiectul cauzei.

Totodată, urmează să se stabilească autenticitatea permiselor pentru armele şi muniţiile depistate, precum şi să se verifice, dacă obiectele ridicate ar constitui eventuale remunerări ilicite pentru servicii oferite de învinuit unor persoane.

Moldova.ORG reaminteşte că Biroul de avocați care îl reprezintă pe liderul PLDM, Vlad Filat, a anunțat astăzi într-un comunicat de presă că perchezițiile desfășurate ieri noaptea și continuate astăzi dimineață la domiciliul d-lui Vlad Filat sunt ilegale.

Potrivit avocaților, Vlad Filat, având calitatea de deputat încă beneficiază de imunitate parlamentară pentru alte acte procesuale repetate, cum ar fi percheziția repetată.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.