Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.10.2015

Iurie Chirinciuc: Republica Moldova este astăzi mult mai integrată în circuitul logistic OCEMN decât acum 23 de ani

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a declarat astăzi la București, în cadrul Reuniunii miniștrilor transporturilor din statele membre ale Organizației Cooperării Economice a Mării  Negre (OCEMN) că Republica Moldova este mult mai integrată în circuitul logistic al regiunii decât acum 23 de ani.

Astăzi, Republica Moldova este antrenată într-un proces amplu de reabilitare a infrastructurii rutiere naționale, parte integrantă a mai multor coridoare de importanță internațională și regională, a menționat dl Iurie Chirinciuc în alocuțiunea sa.

În Republica Moldova funcționează un port maritim internațional de mărfuri și pasageri, iar din 30 septembrie curent, s-a realizat interconectarea feroviară, pe ecartament de tip larg, dintre Republica Moldova și România.

Ministrul Transporturilor a menționat că pentru Republica Moldova este foarte importantă construcția podurilor peste Prut, din regiunile Iași-Ungheni și Giurgiulești-Galați, începând cu anul viitor, dar și construcția Autostrăzii Inelare la Marea Neagră, care va face conexiunea dintre Est și Vest prin autostrada Târgu-Mureș-Iași - Ungheni- Chișinău-Odesa.

Potrivit Serviciului de presă MTID, Iurie Chirinciuc a adresat omologilor săi  îndemnul de a se implica pe toate căile la reabilitarea infrastructurei rutiere care leagă țările OCEMN și la restabilirea conexiunilor feroviare, dar și la intensificarea conexiunilor maritime.

De menționat, că la reuniunea alături de miniștrii transporturilor și observatorii OCEMN participă și reprezentanți ai unor organizații internaționale cu renume în domeniul transporturilor.

România deţine preşedinţia în exercițiu a OCEMN și, concomitent, președinția Grupului de Lucru ad-hoc privind dezvoltarea autostrăzilor maritime.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Transporturilor din România, obiectivul principal al acestei reuniuni îl reprezintă identificarea următoarelor etape necesare pentru punerea în aplicare a Memorandumului de Înțelegere privind dezvoltarea autostrăzilor maritime în regiunea OCEMN.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus