(FOTO) Avionul care ar putea schimba transportul aerian

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Avioanele vor deveni mai mari şi mai rapide pe măsură ce companiile aeriene vor să fie mai atractive şi mai accesibile, scrie BBC.

AWWA Sky Whale este un concept de avion creat de spaniolul Oscar Vinals. Proiectul prevede 3 etaje pentru pasageri şi are o formă asemănătoare cu un peşte tropical.

Conceptul AWWA Sky Whale

Conceptul AWWA Sky Whale

Mai mare înseamnă mai bine în domeniul transportului aviatic. Motorul cu turboreactor a făcut posibilă apariţia unor aparate precum Boeing 707, un avion capabil să transporte mai mulţi pasageri cu o viteză mai mare decât orice design propulsat de elice. Apariţia „jumbo jeturilor”, caracterizate de Boeing 747, a însemnat mai mulţi pasageri pe zbor şi bilete mai ieftine.

airplane3

„Călătoria cu Sky Whale ar putea fi ca şi cum ai zbura în propriul fotoliu de cinema, bucurându-te de spaţiul din jur însă simţindu-te în siguranţă într-o structură mare şi inteligentă”, a spus Vinals.

Designul spaniolului ar putea folosi tehnologie avansată precum autorepararea aripilor, motoare care îşi rotesc poziţia pentru a permite decolarea în plan vertical şi propulsie hibridă.

„Motorul şi bateriile sunt alimentate de o turbină din interiorul aripilor, care acţionează precum un dinam puternic”, a explicat proiectantul.

Mega avionul ar urma să fie prevăzut cu un sistem de redirecţionare inteligentă a aerului pentru a reduce turbulenţele din jurul structurii şi pentru a-l face mai aerodinamic.

Vinals spune că tehnologiile respective nu sunt fezabile la scară largă în prezent, însă toate vor fi posibile în viitorul apropiat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...