(FOTO) Un episcop rus a sfinţit rachetele ruseşti care bombardează ţintele ISIS din Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ruse au declarat că atacurile aeriene ale Rusiei în Siria sunt acțiuni ale unui „război sfânt”, un episcop a binecuvântat rachetele ruseşti care sunt folosite la bombardarea ţintelor ISIS din Siria.

Potrivit reporterului Reuters Noah Browning, citat de Business Insider, faţa bisericească a stropit cu apă sfinţită rachetele, înainte ca acestea să fie amplasate pe un avion de vânătoare.

Binecuvântarea rachetelor survine după ce Patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat că intervenţia Rusiei în Siria, care are ca scop eliminarea rebelilor anti-Assad, reprezintă „un război sfânt”.
image
„Rusia şi-a asumat decizia de a folosi forţa militară pentru a-i proteja pe sirieni de tirania teroriştilor”, a spus Kiril.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a avertizat că „actualul conflict (sirian) se poate transforma într-un mare război, dacă nu va fi oprit acum”, făcând apel în același timp la credincioșii ruși să se roage pentru încetarea vărsării de sânge în Siria.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...