14:26:17 29.03.2024
Stiri

Înțelegere între Ucraina și R. Moldova! Vor reconstrui o porțiune de cale ferată care ocolește Transnistria

Politică 21.10.2015 17:55 Vizualizări1878 Autor: Stela Mihailovici
Înțelegere între Ucraina și R. Moldova! Vor reconstrui o porțiune de cale ferată care ocolește Transnistria


Autoritățile R. Moldova și ale Ucarinei vor căuta investitori pentru a reconstrui porțiunea de cale ferată cuprinsă între localitățile Bereozina și Basarabeasca, care face legătura între cele două state ocolind Transnistria. Subiectul a fost abordat în cadrul unei vizite de lucru desfășurate de directorul Căii Ferate din Moldova, Iurie Topală, la Odesa.

Delegația moldovenească a purtat discuții cu șeful interimar al Întrеprinderii de Stat a Căii Ferate Ucrainene, Alexandru Zavgorodnîi, cu guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, și cu alți reprezentanți ai autorităților locale.

Potrivit unui comunicat de presă emis de „Calea Ferată” din Ucraina, proiectul de reconstrucție a porțiunii de cale ferată care va ocoli Transnistria ar putea fi demarat în vara anului viitor. Pentru asta vor fi prevăzuți bani în bugetul celor două întreprinderi feroviare, dar voi fi identificați și investitori.

„Acesta este un drum direct între R. Moldova și porturile din Odesa. Porțiunea de cale ferată are o importanță majoră și este o posibilitate de comunicare între cele două state, evitând Transnistria. După reconstrucție, va apărea o posibilitate pentru a crea o logistică efectivă în domeniul transportului marfar feroviar. Proiectul va permite organizarea unui regim de circulație a cel puțin șase curse de trenuri pe zi între Moldova și Ucraina”, a precizat Zavgorodnîi.

Pe de altă parte, întreprinderea „Calea Ferată din Moldova” anunță că la Odesa s-a discutat și despre asigurarea transportului de mărfuri pe traseul Arțiz-Basarabeasca-Reni-Galați și s-a decis formarea unui grup de lucru responsabil de elaborarea tarifelor transportului marfar pe segmentul de cale ferată Basarabeasca-Etulia-Reni-Giurgiulești.

De asemenea, s-a vorbit despre lansarea unei noi curse feroviare Chișinău-Odesa.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md