„Astăzi a avut loc şedinţa de judecată în cazul Ion Rusu, „Caravita Co” SRL şi SRL „Business Estate Investments” în procedura simplificată în care am purces la procedura de recunoaştere a vinovăţiei de către toţi cei implicaţi. A fost prima etapă şi au fost făcute declaraţii. S-au elucidat anumite aspecte mai tangenţiale şi esenţiale pentru dezvăluirea ansamblului cauzelor pe care le investigăm”, a spus procurorul, precizând că în cadrul şedinţei de judecată Ion Rusu, proprietarul companiei „Caravita Co”, a spus că beneficiarul companiei respective este Vladimir Filat.
 
Totodată, Beţişor a menţionat că naşul liderului PLDM, Ion Rusu, riscă până la zece de închisoare.

Companiile „Caravita Co” SRL şi SRL „Business Estate Investments” sunt învinuite de spălare de bani, care a adus prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii. Schema constă în acordarea creditelor de către BEM fără să fie restituite. În cazul a două dintre companiile implicate este vorba despre credite în sumă de 22 şi 30 de milioane de lei. 

În cadrul percheziţiilor au fost depistate ştampilele întreprinderilor prin intermediul cărora au fost tranzitaţi banii creditaţi de la BEM, chei de acces de la conturi bancare deschise în bănci din străinătate şi gestionate din Republica Moldova, citaţii pe numele persoanelor respective emise de autorităţile române într-un dosar investigat în paralel, dar şi un pachet de documente.

Amintim că nepotul lui Filat, Vladimir Rusu, a fost reţinut în luna iulie de Centrul Naţional Anticorupţie, în dosarul delapidărilor de la BEM. În aceeaşi perioadă, a fost reţinut şi naşul liderului PLDM, Ion Rusu.