Rusu l-a turnat pe Filat: Este beneficiarul fraudelor de la BEM

Adriana Beţişor, unul dintre procurorii care instrumentează cazul “Caravita”, a declarat că beneficiarul final al companiei este liderul PLDM, Vlad Filat. Declarația ar fi fost făcută de către nașul său, Ion Rusu.

“A avut loc şedinţa de judecată în cazul lui Ion Rusu. Mergem pe o etapă simplificată. Învinuirea este spălare de bani și fraudele de la Banca de Economii. Cel care a beneficiat de avantaje, nemijlocit Vlad Filat, riscă până la 10 ani de închisoare”, a declarat Adriana Beţişor.

Menționăm că în iulie 2015 CNA şi procurorii anticorupţie au reţinut patru persoane în cadrul unui dosar care vizează fraudele de la Banca de Economii. Ulterior, Ion Rusu, principalul acuzat, și-a recunoscut vinovăția.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.