Liderii topului de telefoane mobile preferate de moldoveni sunt dispozitivele marca Samsung şi Nokia, cu o diferenţă de doar 5 la sută. Cu alte cuvinte, 36% din moldoveni au în buzunar un Samsung şi 31% din respondenţi – Nokia. Locul trei, patru şi cinci a fost luat cu o diferenţă de un procent dintre fiecare de Lenovo (13%), HTC (12%) şi iPhone (11%) respectiv.

Majoritatea dintre moldovenii care deţin un telefon sau smartphone Samsung sunt cele ce deţin propria afacere, cele care au peste 35 de ani şi au un venit între 5000 şi 6000 de lei lunar. Cea mai mare parte din proprietarii de iPhone din Republica Moldova sunt liberi profesionişti sau neangajaţi. De asemenea, majoritatea acestei categorii o reprezintă respondenţii ce deţin studii gimnaziale sau medii incomplete.

De asemenea, pentru telefoanele Nokia îşi manifestă interes persoanele din toate categoriile de vârstă, totuşi, mai mulţi dintre aceştia sunt bărbaţii şi liberii profesionişti, cu un venit lunar până la 4000 de lei.

Dincolo de cifre, sondaje şi fiţe, nu uitaţi că un telefon mobil e doar un mijloc de comunicare şi nu evadare de la persoanele ce ne înconjoară.