Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

19 Aprilie, 2024

Specialişti ai ANRCETI studiază practicile europene de reglementare a accesului la bucla locală şi infrastructura reţelelor publice

Începând de astăzi, 21 octombrie, un grup de specialişti ai Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) participă la un seminar de trei zile organizat la Chişinău în cadrul programului de asistenţă al Comisiei Europene TAIEX cu tema: accesul la bucla locală şi infrastructura operatorilor cu putere semnificativă de piaţă. Seminarul este susţinut de un expert în domeniul comunicaţiilor electronice din Bulgaria.

În cadrul seminarului, specialiştii ANRCETI vor lua cunoştinţă de practicile europene privind asigurarea accesului nediscriminatoriu la infrastructura operatorilor cu putere semnificativă de piaţă şi reglementarea tarifelor pentru serviciile de acces la infrastructura respectivă.

Conform agendei, participanţii la seminar vor examina aspecte ale legislaţiei şi cadrului de reglementare din ţara noastră şi unele ţări ale UE privind accesul la bucla locală şi infrastructura asociată comunicaţiilor electronice, practicile europene de reglementare a acestor aspecte şi impactul măsurilor luate asupra concurenţei pe piaţa serviciilor de comunicaţii electronice. La seminar vor fi, de asemenea, discutate probleme legate de utilizarea partajată a infrastructurii deţinute de operatorii cu putere semnificativă de piaţă, de stabilirea costurilor reale şi calcularea tarifelor pentru serviciile de acces la infrastructură.

Seminarul din săptămâna curentă este al treilea seminar desfăşurat anul curent în cadrul programului de asistenţă TAIEX oferit ANRCETI de către Comisia Europeană.

Programul TAIEX este un instrument de acordare a asistenţei tehnice în vederea transpunerii normelor legislaţiei UE în statele beneficiare şi aplicării acestora de către autorităţile din statele respective. Acest program asigură consilierea specialiştilor din ţările beneficiare prin asistenţă oferită de către experţi din ţările UE.

21 octombrie 2015

Ultima actualizare: 21/10/2015