Victor Gavaziuc, angajat al Cancelariei de Stat, şi-a lăsat maşina pe strada Alecu Russo din sectorul Râşcani al capitalei, în preajma oficiului unde munceşte. Când a ieşit la masă, a observat că un geam al automobilului era spart, iar habitaclul plin de fecale. Deşi era în timpul orelor de serviciu, mai mulţi subalterni ai lui Gavaziuc curăţau vehiculul.

În afara camerei de luat vederi, funcţionarul a recunoscut că el i-a rugat pe subalterni să-l ajute. Victor Gavaziuc nu ştie cine ar putea fi autorul faptei.

Solicitat de Jurnal TV, secretarul general al Guvernului, Sergiu Palihovici, a taxat voluntariatul angajaţilor Direcţiei pentru Administrare a clădirilor Executivului, instituţie subordonată Cancelariei de Stat.

Poliţia investighează cazul, dar deocamdată nu are niciun suspect.

Un caz similar a avut loc în capitală acum mai bine de o săptămână. Trei tone de fecale au fost descărcate în faţa sediului PLDM. Şoferul a declarat că autoutilitara a fost proiectată pe scările clădirii din greşeală. Reprezentanţii PLDM au însă o altă ipoteză şi presupun că fapta a fost regizată de Renato Usatîi, care a postat imaginile pe reţelele de socializare. Şoferul maşinii şi încă o persoană care se afla în interior s-au ales cu dosare penale pentru huliganism. Bănuiţii riscă să plătească o amendă de până la 14 mii de lei sau să facă şapte ani de puşcărie.