Actualitate

APELUL la solidaritate al conducerii unicului liceu cu predare în limba română din Comrat

Construirea unui spațiu corespunzător pentru montarea centralelor termice de gaz este etapa în care lucrările s-au blocat, pe fondul lipsei de bani.

„Mulțumită bunăvoinței și dărniciei de care au dat dovadă oamenii de bună credinţă, în vara acestui an Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” a beneficiat de înnoirea sistemului de încălzire termică. Încântați de deschiderea în susținerea, promovarea și colectarea de fonduri pentru proiectul nostru şi grație eforturilor Acţiunii 2012, visul elevilor noștri de a se bucura de căldură în timpul sezonului rece este aproape de a fi împlinit. A mai rămas numai un pas: construirea unui spațiu adecvat pentru montarea centralelor termice de gaz. Construcția a fost începută, dar nu avem resurse pentru a încheia lucrările de gazificare. Datorită faptului că a mai rămas foarte puțin până când iarna ne va bate la ușă, facem apel încă o dată la dumneavoastră pentru a ne ajuta la realizarea acestui ultim pas. Suma necesară pentru terminarea lucrărilor este de 7840 €. Sperăm ca apelul nostru să aibă ecou în sufletele dumneavoastră și răspunsul oferit să aducă bucurie și recunoștință iar inimile și clasele elevilor liceului nostru să se umple de căldură! Vă mulțumim!!!”, a scris doamna director Stoinov pe contul său de Facebook.

Pe 31 august, cu prilejul Zilei Limbii Române, reprezentanți ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și ai Mișcării Civice Tinerii Moldovei au vizitat Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, după ce au demarat campania de strângere de fonduri pentru înlocuirea sistemului învechit de încălzire. În fiecare iarnă, cei 200 de elevi care împart curtea cu Școala nr. 2, de limbă rusă, studiază în condiții greu de imaginat.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *