Franţa îl convoacă pe ambasadorul Rusiei în urma acuzaţiilor eronate privind un incident aerian

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Afacerilor Externe din Franţa l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în urma acuzaţiilor eronate lansate de Moscova asupra statului francez, cu privire la apropierea unui avion militar al său de o aeronavă în care se afla preşedintele Dumei de Stat, informează Le Ponint.

Alexandru Orlov, ambasadorul Rusiei în Franţa, a fost primit de secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, care i-a spus că „niciun avion militar francez nu a fost implicat într-un incident aerian cu un avion rus”, şi a deplâns convocarea de luni a ambasadorului Franţei la Moscova „pe baza acelor informaţii inexacte”, a spus purtătorul de cuvânt a instituţiei, Romain Nadal.

Autorităţile de la Paris au reacţionat dur la acuzaţiile aduse de Rusia, într-un comunicat semnat de Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării.

Purtătorul de cuvânt a reluat termenii folosiţi în comunicat, deplângând faptul că ambasadorul Franţei a fost convocat pe baza acelor „acuzaţii eronate”.

Oficiali ruşi au denunţat un „act neprietenos” al Alianţei Nord-Atlantice, solicitând explicaţii, după ce un avion de vânătoare s-a apropiat, deasupra frontierei dintre Franţa şi Elveţia, de o aeronavă civilă care transporta o delegaţie parlamentară rusă condusă de preşedintele Dumei de Stat.

În urma incidentului, petrecut luni dimineaţă, Ministerul rus de Externe l-a convocat pentru explicaţii pe ambasadorul Franţei, Jean-Maurice Ripert.

Atitudinea Moscovei a atras replica dură a Ministerului de Externe de la Paris, care susţine că Franţa nu a fost implicată în niciun fel în incident.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...