16:59:28 19.04.2024
Stiri

UTIL // Cât bine fac MERELE organismului nostru

Știri 20.10.2015 14:51 Vizualizări1969 Autor: Ziarul National


UTIL // Cât bine fac MERELE organismului nostru sursa: csid.ro

Pornind de la începuturile lumii, când mărul era „de neatins”, fiind un simbol al cunoaşterii, al binelui şi al răului, şi până la basmele în care era considerat a fi fructul de aur, mărul şi-a câştigat faima printre locuitorii din întreaga lume, fiind astăzi unul dintre cele mai consumate şi mai apreciate fructe.

Dar poveştile în care „joacă” nu sunt singurul motiv pentru a te bucura de acest fruct. Merele joacă un rol important şi în cadrul alimentaţiei sănătoase, fiind pline de antioxidanţi şi vitamine benefice pentru organism.

Originare din Europa de Est şi Asia, merele sunt fructe care rezistă extrem de mult, chiar şi în stare proaspătă, reuşind să-şi păstreze proprietăţile nutriţionale şi aromatice aproximativ patru luni, asta dacă sunt păstrate în condiţii optime, într-un loc răcoros şi întunecat.

Cum influenţează merele sănătatea organismului

Proprietăţile benefice ale merelor au fost studiate îndelung de către specialişti, care au ajuns la concluzia că acest fruct comun poate fi extrem de benefic pentru organism, fiind utilizat astăzi ca remediu natural sau chiar ca şi un aliat al slăbirii.

Iată câteva dintre proprietăţile uimitoare ale merelor pentru sănătate:

Protejează împotriva sindromului metabolic – persoanele care consumă mere în fiecare zi au un risc mai scăzut de a suferi, de-a lungul vieţii, de sindromul metabolic – care poate cauza diabet şi boli grave de inimă.

Sunt o sursă excelentă de multivitamine – consumate cu tot cu coajă (bineînţeles, spălate bine în prealabil), merele pot să asigure un aport crescut de vitamine şi minerale benefice sănătăţii organismului, cum ar fi: vitaminele A şi C, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic şi un nivel crescut de antioxidanţi.

Reglează nivelul glicemiei – conţin anumiţi fitonutrienţi, cum ar fi quercetina, care pot să prevină fluctuaţiile bruşte ale nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, oţetul de mere este considerat a fi un adevărat ajutor în controlarea nivelului ridicat al glicemiei, motiv pentru care este adesea folosit ca un tratament naturist în cazul bolnavilor care suferă de diabet zaharat.

Pot să prevină şi să ţină sub control ateroscleroza – specialiştii în domeniu au confirmat faptul că un consum de mere zilnic, timp de o lună, poate să reducă cu 40% concentraţia substanţei din sânge care este responsabilă pentru afectarea elasticităţii arterelor, provocând ateroscleroza.

Crezi că ştii totul despre mere?

Iată câteva lucruri mai puţin cunoscute despre aceste „fructe de aur”!

Merele plutesc, deoarece 25% din volumul lor este aer.

Quercetina, substanţa care face ca merele să fie atât de benefice organismului, se găseşte doar în coajă, nu şi în conţinutul merelor.

China este ţara cu cea mai mare producţie de mere din lume.

Există mai mult de 7 500 de tipuri diferite de mere, în întreaga lume.

Merele roşii, mari, sunt cele mai populare şi mai delicioase dintre toate soiurile.

Pomii de mere vor face fructe abia la cinci ani după ce au fost plantaţi.

Există dovezi arheologice care confirmă faptul că oamenii consumau mere încă din anul 6500 î.Hr.

Consumul de mere zilnic a fost dovedit ca fiind o adevărată barieră împotriva cancerului de plămâni.

Atunci când ne referim la bărbaţi, „Mărul lui Adam” este cartilajul tiroid, format din două lame simetrice care, împreună cu alte elemente, formează un unghi proeminent vizibil. Acest cartilaj a fost numit „Mărul lui Adam”, considerându-se că s-a format în momentul în care, la începuturile lumii, Adam a gustat din mărul interzis.

Sursa: csid.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md