01:00:47 19.04.2024
Stiri

Ex-preşedintele Consiliului raional Sângerei, REȚINUT de CNA

Anticorupție 20.10.2015 17:15 Vizualizări2204 Autor: Galina Munteanu
Ex-preşedintele Consiliului raional Sângerei, REȚINUT de CNA


Fostul preşedinte al Consiliului raional Sângerei, pe moment consilier, a fost reţinut de CNA şi procurori într-un dosar de corupţie. Acesta este bănuit de corupere pasivă şi abuz de serviciu, pentru că ar fi extorcat un laptop de la reprezentantul unei firme prestatoare de servicii IT.

Potrivit denunţătorului, în perioada în care bănuitul ocupa funcţia de preşedinte al raionului, firma sa a participat la licitaţia prin care a obţinut dreptul de a asigura servicii de deservire şi întreţinere a tehnicii de calcul a Consiliului raional. Însă, pentru a fi desemnată câştigătoare, preşedintele ar fi pretins de la administratorul firmei un laptop în calitate de recompensă şi i-ar fi promis protecţie în relaţiile cu Consiliul şi cu alte autorităţi locale.

În aceeaşi perioadă, 2014-2015, folosindu-se de situaţia de serviciu, funcţionarul ar fi dobândit bunuri ce nu i se cuvin, provenite din ajutoare medicale donate de Asociaţia Medical Creştină Lukas Spital din Sibiu, România. Ofiţerii de urmărire penală au stabilit că bunurile, în valoare de 500 de mii de lei, au fost comercializate prin intermediul unor persoane fizice şi juridice, fapt ce a cauzat un prejudiciu în proporţii deosebit de mari administraţiei publice locale.

Într-un alt episod, ex-preşedintele raionului este bănuit că, în complicitate cu şefii altor instituţii publice, între care şeful Fiscului din Sângerei, şeful OCT şi primarul Primăriei Sângereii Noi, ar fi înstrăinat 21 de terenuri, bunuri publice, unor persoane afiliate.

Pe numele acestuia, dar și a altor funcţionari, a fost deschis un dosar penal. Astăzi, fostul preşedinte al Consiliului raional Sângerei a fost reținut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la zece ani de închisoare și o amendă de până la 160 de mii de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md