14:51:10 24.04.2024
Stiri

Renato Usatîi, CERCETAT PENAL pentru protestele din 15 octombrie?

Social 20.10.2015 17:33 Vizualizări1851 Autor: Ziarul National
Renato Usatîi, CERCETAT PENAL pentru protestele din 15 octombrie?


Șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, afirmă că organizatorii protestului de pe 15 octombrie din fața Parlamentului, dar și protestatarii care au oprit ilegal mașini în acea zi și le-au percheziționat, vor fi cercetați penal.

Potrivit lui Cavcaliuc, faptele comise de protestatari în ziua în care în Parlament era discutată ridicarea imunității lui Vlad Filat au fost documentate de polițiști și în baza acestora a fost pornit un dosar penal.

„Foarte curând, persoanele vinovate vor fi trase la răspundere. E vorba atât despre organizatori, cât și despre cei care au verificat mașinile din fața Parlamentului”, a declarat Cavcaliuc, în cadrul emisiunii „Alb și negru” de la Unimedia, fără a indica vreun nume. Totuși, șeful IGP a remarcat, în context, că primarul mun. Bălți, Renato Usatîi, a fugit astăzi la Moscova.

Cavcaliuc a mai ținut să precizeze că poliția a intervenit prompt pe 15 octombrie și protestatarii au blocat mijloacele de transport de la Parlament doar câteva minute.

Șeful IGP a subliniat că poliția a asigurat de fiecare dată ordinea publică atunci când au fost organizate proteste.

Cât privește intervenția forțelor de ordine în timpul protestului din fața sediului Global Business Center, de pe bd. D. Cantemir (unde se află și oficiul lui Vlad Plahotniuc - n.r.), Cavcaliuc a declarat că în acel caz polițiștii au protejat atât protestatarii, cât și clădirea.

„Dacă cineva încearcă să distrugă o clădire, trebuie să reacționăm. Poliția este obligată să asigure ordinea publică. În acea zi, organizatorii protestului au depus o declarație prealabilă în care a fost indicată și această locație. Poliția era obligată să asigure sistarea transportului în timpul marșului, dar și integritatea oamenilor și a clădirilor”, a explicat șeful poliției.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md