Momente picante! Vlad Filat îl suna pe Shor şi îi cerea bani de chiloţi// AUDIO

Liderul PLDM Vlad Filat îl suna pe primarul de Orhei Ilan Shor atunci când nu îi mergea prea bine şi îi cerea bani …pentru chiloţi. Mai mult decât atât, la rândul său, milionarul înţelegea din prima aluziile fostului premier şi îl întreba doar când să-i aducă banii.

Cel puţin aceasta reiese din înregistrările telefonice ale presupuselor discuţii între liderul PLDM și primarul de Orhei, date publicităţii luni de liderul Partidului Nostru Renato Usatâi.

În una din înregistrările, ale căror autenticitate deocamdată nu a fost confirmată, Vlad Filat zice că are nevoie de bani pentru chiloţi sau cum se zice la cei de la Comedy Club – pentru „truselea”.

– Da, Vladimir Vasilevici!

– Ce faci?

– Muncim!

– … Ati convocat comisiile sau nu?

– Mi-a spus ca la ora 15.30 ii va suna pe toţi i le va spune. Dar unei persoane i-a spus ca la 16.00 va face. Vă voi raporta imediat când voi şti. Cu ajutorul Domnului. La 15.30 trebuie să-i sune pe toţi şi vă raportez imediat.

– Hai, că eu deja… chiloţi trebuie să-mi cumpăr. Sau cum spun cei de la Comedy Club – truselea.

– Da-da-da… Apropo, în industria uşoară, cei mai mulţi bani se fac anume pe asta.

– Pe chiloţi?

– Da, mie Iudaşkin mi-a spus, 900% adaos.

– Cât?

– 900. Este singura marfă cu asemenea adaos. Ei costa bănuţi, dar se vând…

Într-o altă înregistrare Vlad Filat declară că atunci când nu îi merge bine îl sună pe Ilan Shor. “Atunci când îmi merge anapoda te sun pe tine”, îi spune liderul PLDM  primarului de Orhei. La rândul său, acela î lîntreabă dacă aceasta este o aluzie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.