Actualitate

Andi Cristea: Acum ca niciodată e nevoie de responsabilizarea clasei politice de la Chişinău

Afirmația aparține preşedintelui Comitetului parlamentar de Asociere cu Republica Moldova, eurodeputatul Andi Cristea.

„Situaţia este cu totul şi cu totul specială şi îmi doresc ca Republica Moldova să rămână ancorată în parcursul european şi să înainteze pe calea reformelor. În eventuale solicitări de sprijin din partea autorităţilor de la Chişinău în implementarea reformei judiciare, luptei împotriva corupţiei, suntem pregătiţi să trimitem experţi europeni să sprijine autorităţile de la Chişinău”, a declarat Andi Cristea, în cadrul unei întrevederi cu jurnaliştii moldoveni, la Bruxelles.

Parlamentarul european a spus că gestionează din partea grupului socialist procesul de revizuire a politicilor europene de vecinătate şi nu-şi doreşte ca fondurile care sunt disponibile la acest moment pentru Republica Moldova prin instrumentul de politică europeană de vecinătate să fie diminuate. „Nu-mi doresc ca Guvernul de la Chişinău să dea greş cu reformele pe care şi le-a asumat în Acordul de Asociere şi mesajul pe care îl transmit clasei politice este că Moldova trebuie să înainteze în reformele iniţiate”, a spus europarlamentarul.

Potrivit lui Andi Cristea, faptul că Republica Moldova nu a fost sancţionată încă de Uniunea Europeană pentru întârzierile în implementarea reformelor, nu înseamnă că nu poate fi sancţionată de acum înainte. „Cred că liderii politici de la Chişinău s-au culcat pe laurii victoriei de etapă. Pentru că, într-adevăr, în ultimii 5 ani s-au realizat multe progrese, dar nu este timp ca această apropiere să fie stopată şi cred că acest mesaj va fi înţeles de către liderii politici. Am văzut care a fost rezultatul alegerilor din noiembrie anul trecut. O mare majoritate a cetăţenilor doresc apropierea de UE şi aceasta este calea de urmat şi îmi doresc să nu se ajungă la acel punct în care fondurile pentru Moldova să fie reduse, dar asta depinde doar de clasa politică de la Chişinău”, a spus europarlamentarul.

Totodată acesta a făcut apel la mass-media din Moldova să creeze spiritul civic şi să facă cetăţenii simpli să fie mai solicitanţi faţă de clasa politică, pentru ca aceasta să le reprezinte cu adevărat interesele.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *