Ion Cristoiu despre Vlad Filat: E un bandit, nu un pro european sau pro român

Cunoscutul jurnalist și lider de opinie român Ion Cristoiu a descris, într-un articol pe blog, ultimele evenimente de la Chișinău.

“Românașii din presă s-au prăbușit în lamentări grozave. E mîna forțelor rusofile și prin aceste forțe, e mîna Moscovei. N-am nici o îndoială că în Basarabia și-au băgat coada rușii. Da, dar întrebarea rămîne: E Vlad Filat un bandit? Firește că da, zic românașii, dar e de-al nostru, e pro-român, e pro-european. Vlad Filat nu e nici pro-român, nici pro-european. E unul dintre șmecherii despre care amărîtul de moldovean de la benzinărie zicea că poartă trei blănuri.
Pro-românismul și pro-europenismul n-au fost altceva decît o șmecherie de a putea fura pe rupte”, scrie acesta.

Pe final, într-o notă ironică, Cristoiu se întreabă “Cum dracu se face că în Republica Moldova pro-românii și pro-europeni sunt niște corupți pînă-n măduva oaselor?! Nu puteam găsi și noi niște pro-români și pro-europeni cinstiți?!”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare