Actualitate

A intrat în vigoare acordul de ÎMPRUMUT pe care România l-a acordat Moldovei

„Este cel mai rapid proiect negociat în istoria României. Tot ce înseamnă instituţii şi oameni politici şi partide politice au susţinut acest proiect", a declarat premierul Victor Ponta, marţi, 13 octombrie, la Guvern, în urma întâlnirii avute cu prim-ministrul din R. Moldova, Valeriu Streleţ.

„Noi trecem printr-o perioadă deloc simplă. Avem nevoie de ajutor acum. Am apreciat gestul Guvernului României şi implicarea preşedintelui Iohannis", a declarat prim-ministrul R. Moldova Valeriu Streleţ.

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a acestui acord.
Banii au fost solicitaţi pe termen de cinci ani, cu atragerea împrumutului în trei tranșe, prima în sumă de 60 de milioane de euro în 2015, a doua în valoare de 50 de milioane de euro în 2016 și a treia de 40 de milioane de euro în 2017.

Conform documentului menționat, motivul solicitării acestui împrumut îl constituie „sursele insuficiente pentru finanțarea deficitului bugetar estimat la 3,8% din PIB în 2015". 

Sursa: ziarulnational.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *