00:28:52 29.03.2024
Stiri

REACȚIA patronului companiei al cărei avion s-a prăbușit în Franța: „Copilotul a ÎNRERUPT antrenamentele, dar a TRECUT toate testele”

Știri 26.03.2015 16:55 Vizualizări2283 Autor: Daniela Hadei


REACȚIA patronului companiei al cărei avion s-a prăbușit în Franța: „Copilotul a ÎNRERUPT antrenamentele, dar a TRECUT toate testele” stiridinromania.ro

Carsten Spohr, directorul executiv al „Lufthansa”, compania-mamă a „Germanwings” al cărei avion s-a prăbușit în Franța, s-a arătat șocat de concluziile anchetatorilor francezi în cazul tragediei din Alpi, motiv pentru care a intervenit într-o conferință de presă.

„Nu există niciun indiciu că accidentul a fost un act de terorism”, „Noi trebuie să presupunem că avionul a zburat intenționat în pământ”, a declarat Carsten Spohr într-o conferință de presă, notează The New York Times.

Potrivit sursei citate, într-un comentariu separat Carsten Spohr a declarat că acest copilot, Andreas Lubitz, care se presupune că a doborât intenționat aeronava, a întrerupt antrenamentul pentru mai multe luni, dar a revenit și a trecut toate testele necesare.

Când a fost întrebat de ce copilotul a întrerupt antrenamentele, Spohr a declarat că ar putea exista mai multe motive și că, dacă ar fi fost un motiv medical, aceste informații ar fi confidențiale.

Directorul a mai adăugat că instituția pe care o conduce își alege foarte atent membrii echipajelor sale și compania aeriană, care are un nume, nu și-ar fi putut imagina o astfel de tragedie. „Copilotul a trecut toate testele medicale și de zbor”, a spus el.

Directorul executiv al „Lufthansa” a mai spus că nu a fost clar dacă pilotul a folosit un cod de siguranță pentru a deschide ușa la cabina de pilotaj, după ce copilotul a refuzat să-i permită accesul în cabină.

„Fie pilotul nu a utilizat acest cod, iar copilotul a activat un comutator care a împiedicat ușa să se deschidă pentru alte cinci minute, fie copilotul a găsit un alt mod de a bloca ușa”, a declarat Carsten Spohr, șeful „Lufthansa”.

El a mai adăugat că toți membrii echipajului cunosc codul de ușă din cabina de pilotaj și că nu ar exista nicio șansă ca pilotul să-l fi uitat.

„După finalizarea procesului de instruire, copilotul Lubitz a lucrat ca însoțitor de zbor în cadrul companiei și aștepta oportunitatea de a fi în calitate de copilot junior. A trecut toate examenele medicale, toate controalele”, a spus Carsten Spohr, notează cbc.ca.

Acesta a mai declarat reporterilor că, în timp ce „Lufthansa” impune toți piloții să treacă un examen medical în fiecare an, aceste teste nu includ neapărat elemente psihologice. „Putem doar specula asupra unor motive. Nu avem constatări și nu înțelegem ce l-ar fi motivat pe copilot să facă acest lucru”, a mai adăugat el.

Procurorul francez, care se ocupă de ancheta acestui caz, Brice Robin, a declarat astăzi că copilotul avionului a refuzat să dechidă uşa pilotului şi a acţionat butonul de coborâre a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intenţie de a distruge acest avion.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care avea la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sudul Franţei.

Aeronava a căzut în zona Barcelonnette, situată în provincia Haute Provence. Resturile avionului sunt în Masivul Pic de l'Estrop, la altitudinea de peste 2 500 de metri.

Oamenii care îl cunosc pe copilotul Andreas Lubitz spun că era o persoană liniștită și nu a fost niciodată în conflict cu legea.

Acesta este copilotul Andreas Lubitz, în vârstă de 28 de ani, care ar fi prăbușit în mod deliberat avionul.



andreas lubitz, germanwings flight 9525, crash, suicide, murder, terrorism


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md