Primele mișcări în teritoriu de la PLDM la PPEM au loc în raionul de baștină al lui Leancă

Primele mutări din raioane de la Partidul Liberal Democrat la Partidul Popular European au început în raionul de baștină al lui Iurie Leancă. Conform unui comunicat al noului partid, mai mulți primari și consilieri raionali ai PLDM de la Cimișlia au decis să părăsească formațiunea pentru a se alătura PPEM. Totodată, demersul este sprijinit de câțiva lideri ai gospodăriilor agricole din același raion.

„Membrii organizației teritoriale Cimișlia a PLDM salută lansarea Partidului Popular European din Moldova. Înțelegem această acțiune politică drept o reacție firească la situația politică și social-economică deplorabilă din țară din ultima perioadă, în special, după alegerile din 30 noiembrie”, se arată în declarația lor, citată în comunicatul PPEM.

Totuși, formațiunea nu a anunțat numărul și numele primarilor și consilierilor care i s-au alăturat.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.