07:41:55 25.04.2024
Stiri

DECLARATIE // Se încearcă REDUCEREA LA TĂCERE a lui Filat

Politică 17.10.2015 18:43 Vizualizări2800 Autor: Ziarul National
DECLARATIE // Se încearcă REDUCEREA LA TĂCERE a lui Filat


„Procedura de retragere a imunității, făcută tacit, într-o oră, contrar unor elemente de regulament, demonstrează că s-a dorit foarte mult ca domnul președinte Filat să nu poată să spună, să nu poată să se apere, inclusiv public”, a declarat astăzi vicepreședintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, care alături de mai mulți deputați și membri ai partidului au venit la Judecătoria sectorului Buiucani.

Potrivit lui Pistrinciuc, liderul liberal-democraților a avut doar acea intervenție din Parlament, fără ca să poată să citească și actele. „Prin acest caz se încearcă punerea responsabilității pe o singură persoană, găsirea unui țap ispășitor. Vă dați seama cât de repede s-a luat decizia? Noi considerăm că această procedură a fost încălcată. Și această grabă vădit regizată a fost făcută inclusiv pentru a limita posibilitatea și dreptul lui să se exprime, inclusiv în baza acelor învinuiri care i se aduc. Acel denunț este un text scris, astfel de texte pot să apară despre oricine și către oricine”, este de părere vicepreședintele formațiunii.

Citește și: Victor Munteanu, Fundația Soros-Moldova: „Nu mai suntem în fața legii penale, ci în fața legii BANDITISMULUI”

La rândul său, avocatul Igor Popa susține că astăzi s-a făcut o încercare de a urgenta aplicarea arestului preventiv, fără ca apărarea să aibă timp să studieze materialele cauzei. „Regretăm că se repetă același scenariu din Parlament, prin care domnul Filat nu a avut acces nici la ședința Comisiei juridice. Apărătorii nu au avut acces nici ei la materialele cauzei depline pentru a-și expune punctul lor de vedere. Respectiv, noi consideram că astăzi s-a încercat ca, într-un mod urgent, rapid, timp de câteva ore, să fie aplicat arestul preventiv. Noi am demonstrat instanței că nu se poate de încălcat principiul egalității armelor și să ne dea suficient timp pentru ca să ne pregătim apărarea”, a spus avocatul lui Vlad Filat.

Citește și: CARACATIȚA din R. Moldova

Ședința de judecată în cadrul căreia judecătorul de instrucție urmează să examineze solicitarea procurorilor de aplicare a măsurii de arest preventiv pentru 30 de zile pentru deputatul Vlad Filat a fost amânată până mâine dimineață, la ora 9.00.

Citește și: Fostul consilier al lui Iliescu: „Evenimentele de ieri din R. Moldova par a fi un PUCI”


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md