01:39:21 24.04.2024
Stiri

Ședința de judecată în cazul lui Filat, AMÂNATĂ. Președintele PLDM a LIPSIT

Politică 17.10.2015 14:57 Vizualizări1225 Autor: Ziarul National
Ședința de judecată în cazul lui Filat, AMÂNATĂ. Președintele PLDM a LIPSIT


Ședința de judecată în cadrul căreia judecătorul de instrucție urma să examineze solicitarea procurorilor de aplicarea a măsurii de arest preventiv pentru 30 de zile pentru deputatul Vlad Filat a fost amânată până mâine dimineață, la ora 9.00.

Solicitarea a fost formulată de avocații acestuia care au declarat că au nevoie de timp pentru a se pregăti. Vlad Filat a lipsit de la ședința de la Judecătoria Buiucani. Avocatul Igor Popa a precizat că politicianul a solicitat să fie examinat de un medic.

„Astăzi, s-a încercat să se repete situația din Parlament. Într-un mod urgent să fie aplicat arestul preventiv. Noi am reușit însă să demonstrăm că nu aveam cum să facem cunoștință cu materialele dosarului care ne-au fost puse la dispoziție de procurori la ora 12.00. Avem nevoie de timp pentru a pregăti apărarea și pentru a nu repeta situația din Parlament când nu am avut acces la ședința Comisiei juridice, pentru numiri și imunități”, a explicat avocatul Igor Popa.

Acesta a mai precizat că Vlad Filat are mai mulți avocați pe acest caz, inclusiv un expert din România și un avocat cu experiență vastă din Washington.

La ședința de astăzi de la Judecătoria Buiucani au venit mai mulți colegi-deputați de-ai lui Vlad Filat pentru a-l susține.

La rândul său, procurorul Adriana Bețișor a declarat că există temei rezonabil pentru a cere arestarea lui Vlad Filat, inclusiv riscul că acesta ar putea influenţa mai multe persoane. Procurorul a declarat că deputatul are statut de învinuit, în timp ce Ilan Șor are un statut special pe acest caz, și statut de învinuit într-o altă cauză penală.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md