Angela Merkel promite Ucrainei investiții germane în schimbul combaterii corupției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut, sâmbătă, autorităților de la Kiev să combată mai eficient corupția și să limiteze influența oligarhilor, afirmând că oamenii de afaceri germani sunt gata să investească în Ucraina dacă există condiții adecvate pentru acest lucru, informează Reuters.

Merkel a făcut aceste remarci înainte cu șase zile de vizita la Berlin a premierului ucrainean Arseni Iațeniuk, când cei doi lideri vor deschide o conferință comună unde vor fi explorate posibilitățile de investiții reciproce ale Germaniei și Ucrainei.

Șefa executivului german a salutat „drumul curajos” asumat de Ucraina, dar a accentuat că aceasta are multe de făcut pentru a atrage investitorii străini și că trebuie să pună în practică un cadru legislativ corect.

„Rolul dominant al oligarhilor trebuie să fie revizuit, oamenilor trebuie să li se ofere transparență, iar corupția trebuie să fie eradicată”, a subliniat Angela Merkel.

În urmă cu două zile, cancelarul german a afirmat că întrevede „o rază de speranță” care ar permite „să se avanseze pe calea unei soluții politice” în conflictul din estul Ucrainei dintre rebelii proruși și forțele guvernamentale.

La începutul acestei luni, separatiștii proruși, care și-au amânat alegerile locale pentru anul 2016, au dat asigurări că au început să-și retragă tancurile de pe linia frontului din estul Ucrainei. În cadrul procesului de pace, părțile beligerante au anunțat în mod oficial că au finalizat retragerea armelor grele de calibru mai mare de 100 de milimetri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...