Lupu spune că Plahotniuc este gata să dea explicații în fața oricărei instațe despre miliardul furat

Liderul PD, Marian Lupu, spune că Vlad Plahotniuc, care a deținut până ieri funcția de prim-vicepreședintele al partidului, ” este gata să compară în fața oricărei instanțe naționale sau internaționale și să fie interogat în privința dosarului legat de miliardul de dolari furat din sistemul bancar”.

Declarația a fost făcută astăzi de liderul democrat la postul de televiziune RTR Moldova.

„Omul este absolut deschis să iasă nu doar în fața justiției moldovenești dar și a oricărui justițiar din străinătate. Este gata să compară în fața instanței, să fie interogat”, a spus acesta.

În ceea ce privește posibila politizare a cazului, Marian Lupu a declarat că pentru a exclude orice suspiciuni și critici, guvernul ar trebui să întreprindă acțiunile necesare pentru a asigura aducerea unei misiuni serioase europene în domeniul justiției, care să activeze pe lângă toate instituțiile din sistem – procuratură, CNA, poliție, instanțe de judecată. Lupu a amintit că există o înțelegere în acest sens în cadrul AIE-3.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.