Avocatul lui Filat este vecin cu Țopa în Germania și administratorul afacerii DIALIZA

Unul dintre avocații liderului libera democrat Vlad Filat – Igor Popa – a venit ieri seara la domiciliului politicianului, în timp ce aveau loc percheziții, cu o mașină cu numere de înmatriculare germane.

Portalul Deschide.md a publicat dovada că Igor Popa își are biroul de avocat în același sediu unde oamenii de afaceri Țopa își au înregistrată compania German Aviation Capital GmbH (adresa: Friedrich-Ebert-Anlage 49) firmă la care, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, este împuternicit cu drept de semnătură prin procură.

Tot Igor Popa este avocatul companiei Caravita fondată de Ion Rusu, nașul lui Vlad Filat.

Același avocat, notează sursa, conform paginii Ministerului Sănătății este reprezentantul BB HÄMODIALYSE Moldova, companie înființată de Ion Rusu (nașul lui Vlad Filat), pentru a administra o afacere estimată la peste 20 de mln de euro, pe seama bolnavilor de insuficiență renală. Firma care evident a câștigat licitația în ”afacerea cu dializă” a fost fondată, numai cu o lună înainte de anunţarea concursului.

Dimineață bloggerul Eugen Luchianiuc a sesizat că avocatul are domiciliul în același orășel din Germania ca frații Țopa.

avocat filat

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.