Primarul din Maximovca şi consilierul său, reţinuţi de CNA şi procurori

Primarul satului Maximovca din Anenii Noi și consilierul său au fost reținuți de procurorii anticorupție și CNA fiind bănuiți de delapidarea averii străine cu folosirea situației de serviciu și falsului în acte publice.

Primarul Partidului Nostru, Vasile Roșca, și-a însușit ilegal din bugetul public local o sumă de 33,000 de lei prin intermediul unui contract, sub pretextul construirii unui pod.

Primarul și consilierul au fost reținuți pentru 72 de ore. În acest caz a fost deschis un dosar penal, riscând o amendă în mărime de la 500 la 1000 unități convenționale sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.