Reacțiile Președinției și a lui Viorel Chetraru la demersul lui Streleț

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Nicolae Timofti va examina demersul premierului privind demiterea directorului CNA, Viorel Chetraru și probabil va avea o întrevedere cu acesta, a declarat pentru Radio Chișinău secretarul general al președinției Ion Păduraru.

„Jumătate de oră în urmă a ajuns demersul premierului la Dl președinte. Restul, mai durează, nu se face așa de repede. Conform procedurii interne Dl președinte discută cu fiecare persoană care este vizată. Probabil se va întâlni și cu premierul. Deocamdată se examinează”, a declarat Ion Păduraru.

Viorel Chetraru a declarat pentru portalul anticorupție.md că se va conforma deciziei șefului statului. „Sunt general și nu comentez declarațiile șefilor mei ierarhici. Voi aștepta decizia președintelui și mă voi conforma”, a declarat el.

Premierul Valeriu Streleț a înaintat vineri către președintele țării un demers privind demiterea directorului Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru. Streleț își motivează decizia prin faptul că CNA nu și-a făcut corect treaba în perioada în care a fost condus de către Chetraru.

„În capul listei de motive este invocat faptul că indiferent de statistica triumfalistă care este prezentată de domnul Chetraru în privința activității CNA și eventuale aluzii că ar exista anumite ingerințe politice, cu toate că pot să declar că niciodată nu i-am dat indicații domnului Chetraru, indicele percepției corupției continuă să fie într-o continuă creștere”, a declarat Valeriu Streleț.

Premierul a mai acuzat faptul că CNA a adoptat o „strategie discreționară și selectivă în procesul de combatere a corupției, soldată cu un randament foarte redus”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...