Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Adresarea lui Klaus Iohannis către…

Adresarea lui Klaus Iohannis către guvernanții de la Chișinău

Klaus Iohannis, Președintele României, a îndemnat guvernanții de la Chișinău să continue orientarea către Uniunea Europeană și să nu lase ca evenimentele să perturbeze parcursul european al țării.

„Urmăresc cu atenție şi preocupare situația din R. Moldova și sper ca evenimentele petrecute în ultima perioadă la Chișinău să nu ducă la schimbarea opţiunii pro-europene a conducerii Moldovei”, a scris președintele român pe o rețea de socializare.

De asemena, Klaus Iohannis și-a reiterat încrederea că R. Moldova își poate îndeplini destinul doar în Uniunea Europeană.

„Încurajez Guvernul și Parlamentul de la Chișinău să depășească aceste dificultăți, care au culminat cu evenimentele de ieri, și să păstreze orientarea către valorile occidentale. Cred cu tărie că R. Moldova îşi poate împlini destinul doar în Uniunea Europeană”, a mai adăugat Iohannis.

Amintim că ieri, 15 octombrie, liderului PLDM Vlad Filat i-a fost retrasă imunitatea parlamentară cu votul a 79 de deputați. După care acesta a fost reținut de CNA pentru 72 de ore.

Foto: eskape.ro