14:54:08 28.03.2024
Stiri

Ponta ANUNȚĂ cât vor continua proiectele românești din R. Moldova

Politică 26.03.2015 12:45 Vizualizări919 Autor: Ziarul National
Ponta ANUNȚĂ cât vor continua proiectele românești din R. Moldova


România va continua toate proiectele convenite cu fostul Guvern de la Chişinău condus de Iurie Leancă atât timp cât este foarte clară voinţa Moldovei de a merge în continuare spre Europa, spre România, spre o societate europeană şi democratică, a declarat, joi, premierul român Victor Ponta.

Şeful Executivului de la Bucureşti a făcut această declaraţie la finalul întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

„Toate proiectele pe care le-am început în 2014 cu Guvernul condus de Leancă şi din care Candu făcea parte ca ministru vrem să le continăm atât timp cât e foarte clară voinţa Moldovei de a merge în continuare spre Europa, spre România, spre o societate europeană şi democratică. E foarte important că acest mesaj de la Bucureşti este dat de toată lumea: preşedinte, prim-ministru, preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru că am făcut mult şi avem încă de făcut foarte mult în continuare pentru Republica Moldova", a spus Ponta.

El a amintit că, anul trecut, „România a realizat o chestiune istorică", devenind primul partener comercial al Moldovei, devansând astfel Rusia.

„Am dorit să particip la întâlnirea cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău în primul rând pentru că avem o relaţie specială cu Moldova şi, în al doilea rând, pentru că domnia sa este doar de câteva luni preşedintele Parlamentului. Anul trecut a fost ministru în Guvern, ministru cu care am pornit foarte multe proiecte, în special cele energetice - şi gazoductul, şi liniile de înaltă tensiune - şi am vrut să mai aflu şi de la el, sigur, ce se întâmplă la Chişinău", a mai spus Ponta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md