10:48:07 28.03.2024
Stiri

Marș pentru UNIRE la Chișinău și în mai multe orașe din România

Social 26.03.2015 11:15 Vizualizări2677 Autor: Daniela Hadei
Marș pentru UNIRE la Chișinău și în mai multe orașe din România


Mii de români de pe cele două maluri ale Prutului, dar și din străinătate, vor sărbători împlinirea a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România și vor semnala apropierea momentului reîntregirii naționale.

„Marea Adunare Tricoloră”, evenimentul care va fi marcat duminică, pe 29 martie, începând cu ora 14.00, va aduce susținătorii unirii Basarabiei cu România în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Participanții vor flutura mii de steaguri tricolore, pentru a demonstra că decizia Sfatului Țării din 27 martie 1918 își poartă rezonanța până în prezent.

Pe 27 martie însă, la ora 18.00, bucureștenii se vor aduna în Piața Universității unde vor forma o imensă hartă umană a României reunite cu Basarabia.

Ulterior, la ora 19.00, aceștia vor lua parte la concertul „Din Basarabia”, susținut de trupele „Alternosfera”, „Zdob și Zdub” și „Cuibul”.

Lansări de lampioane, marșuri, hărți ale României Mari reconstituite din oameni, hore ale unității, dezbateri, mii de panglici tricolore distribuite, sunt câteva dintre evenimentele organizate în zeci de localități ale României, printre care și Alba Iulia, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Botoșani, Brăila, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Galați, Iași, Petroșani, Pitești, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea.

Și Diaspora unionistă a pregătit acțiuni pentru a sărbători unirea Basarabiei cu România. Astfel, românii din Paris, Roma, Padova, Veneția, Bologna, Atena, Barcelona, Madrid, Copenhaga, Luxemburg, Dublin, Elveția, Germania, Suedia și Statele Unite ale Americii vor afișa bannere cu mesaje referitoare la adevărul istoric și la necesitatea reîntregirii naționale.

Evenimentele sunt organizate la inițiativa Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md