„Nu mă aşteptam la atâta inadecvare din partea reprezentanţilor puterii, să ceri o astfel de întâlnire şi să vii cu astfel de declaraţii mai degrabă care incită pe reprezentanţii protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale .... nu mi se pare o dovadă de inteligenţă politică. Prin acest exerciţiu de imagine puterea a încercat mai degrabă să stârnească, să-i incite pe protestatari, pentru că nu poţi să inviţi un partener la dialog şi tu să spui că e forţă obscură finanţată nu ştiu de unde. Nu poţi să inviţi opoziţia din stradă, protestatarii la dialog şi tu să spui că nu e un climat propice pentru investitorii străini, dar miliardul furat asigură un climat propice pentru investitorii străini?”, a spus Armand Roşu.

Anume guvernanţii sunt cei care au aruncat Moldova în mizerie şi sărăcie, a punctat Armand Goşu. „Dacă puterea ar fi dorit să răspundă cinstit revendicărilor străzilor, ar fi trebuit să o facă în ianuarie, în februarie, când au avut loc primele mitinguri, când atenţie nu existau nici un fel de revendicări politice de tipul demisii ale X, Y, Z, organizare de alegeri anticipate, atunci s-a cerut un lucru foarte clar o anchetă să vedem cine este vinovat de dispariţia unui miliard de dolari, din trei bănci din Republica Moldova. Această ţară a fost aruncată înapoi cu mulţi ani în sărăcie, în mizerie, în subdezvoltare de un grup de oameni care poate fi identificat printr-o anchetă penală a procuraturii, dacă se dorea acest lucru”, a menţionat Armand Roşu.

În asemenea circumstanţe, nu putem spune că guvernanţii de la Chişinău au o orientare proeuropeană, spune expertul român. „Unde vedeţi dumneavoastră guvernarea pro europeană la ultimele guverne de la Chişinău? Să furi un miliard de dolari este orientare pro europeană? să blochezi toate reformele, să nu faci o reformă a justiţiei, au programe pentru reforma justiţiei pe 3-4 ani, au finanţare europeană, nu au făcut nici o reformă, asta e orientare pro europeană? Problema este că această elită politică a fost şase ani la putere şi este deja obosită, nu mai este capabilă să ducă Republica Moldova mai departe”, a afirmat Armand Roşu.

Armand Goşu a vorbit şi despre importanţa unei anchete transparente în cazul jafului de miliarde din sistemul bancar din Moldova. „Să fie anchetat jaful secolului, dar o anchetă transparentă, nu un oligarh să întoarcă cu cheiţa justiţia şi să scoată pe cumnatul altui oligarh vinovat de furtul secolului, că bate la ochi ce fel de justiţie? Voi prin protocolul de guvernare v-aţi împărţit instituţiile, tu ai fost ceva mai şmecher şi ai luat CNA, ai luat Procuratura Generală şi ai luat ai luat Ministerul Justiţie şi tu atunci întorci cu cheiţa procurorii anticorupţii, tu întorci cu cheiţa Procuratura Generală, tu întorci cu cheiţa tribunalele, credeţi că cineva va lua în serios vreo secundă, cineva normal la cap, va lua în serios măcar o secundă vreo hotărâre judecătorească în aceste dosare?”, a precizat Armand Roşu.