Deputaţii PLDM-işti, scoşi de ministrul Oleg Balan din Parlament şi trecuţi printre protestatari // VIDEO

Ministrul de Interne, Oleg Balan, i-a scos personal pe deputații liberal-democrați din sediul Parlamentului şi i-a trecut prin mulțimea care aștepta să-l vadă pe Vlad Filat încătuşat.

Astfel, din imaginile postate de Curaj.TV , se poate observa cum ministrul Balan a aşteptat ca toţi deputaţii liberal-democraţi să se grupeze, ca să poată trece prin protestatarii adunaţi la una din ieşirile Parlamentului. „Foţi atenţi”, i-a atenţionat ministrul de Interne, care a mers în fruntea grupului. Acesta era înconjurat de mai mulţi poliţişti îmbrăcaţi în civil, dar şi în uniforme.

Când au ajuns în faţa protestatarilor, poliţiştii au făcut un coridor prin care să poată trece liberal-democraţii. Mulţimea s-a dat la o parte, fără probleme, însă când au început a trece deputaţii, protestatarii au început a scanda „Ruşine”. Unul din aceştia a întrebat cu voce tare: “Unde vă este şeful?”, deputaţii au trecut însă fără a avea o reacţie.

Moldova.ORG reaminteşte că astăzi 79 de deputaţi din Parlament( PSRM, PCRM, PDM şi PL) au votat pentru retragerea imunităţii parlamentare a preşedintelui fracţiunii PLDM Vlad Filat. Aceasta după ce Procurorul General Corneliu Guriu a făcut o cerere în acest sens, acuzându-l pe liberal-democrat de corupere pasivă şi implicare în jaful de la BEM. Vlad Filat a fost adus la sediul CNA, unde a fost reţinut pentru 72 de ore.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.