icon

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a susţinut un briefing de presă

15-10-2015 19:19
1,203

Premierul a vorbit despre deciziile aprobate astăzi în ședința Cabinetului de miniștri şi despre faptul că intenţiona să prezinte în plenul Parlamentului un raport privind situaţia social-economică din ţară. Însă, agenda zilei a fost perturbată de un șir de evenimente suspecte.

 

Valeriu Streleţ a declarat că atât el personal, cât şi Guvernul pe care îl conduce, este  preocupat de soluţionarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii. „Ţara trebuie să fie guvernată şi va fi guvernată în strictă conformitate cu Constituţia, cu Legea cu privire la Guvern şi cu Programul de activitate a Guvernului”, a declarat Prim-ministrul.

 

Șeful Executivului a declarat că nu va demisiona de bună voie. „Nu pot şi nu am dreptul să abandonez oamenii într-o perioadă extrem de complicată. După consultăril, pe care le-am avut cu partenerii noştri de dezvoltare la Washington, la Bruxelles, la Bucureşti, aveam sentimentul că putem merge înainte şi sunt multe soluţii pe care le putem aplica, putem a atrage investitori, putem construi o platformă bună pentru creştere economică. În aceste condiţii îmi dau seama că pentru a implementa aceste premise va trebui să lupt, personal şi împreună cu acei colegi din Guvern care înţeleg ce înseamnă actul de guvernare. Eu nu am dreptul să abandonez oamenii care au ieşit în stradă, deoarece le-am spus că înţeleg şi împărtăşesc doleanţele pe care le-au formulat ei. Am început deja să punem în practică o parte din reforme, care, Vă asigur, acum, având mâinile dezlegate, le vom aplica mai rapid”, a spus Prim-ministrul.

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30