01:38:24 20.04.2024
Stiri

Valeriu Streleț rămâne în fruntea Guvernului. „Am sentimentul că mi S-AU DEZLEGAT mâinile”

Politică 15.10.2015 18:59 Vizualizări1728 Autor: Stela Mihailovici
Valeriu Streleț rămâne în fruntea Guvernului. „Am sentimentul că mi S-AU DEZLEGAT mâinile”


Premierul Valeriu Streleț nu intenționează să plece din fruntea Guvernului până când majoritatea parlamentară nu va decide că trebuie să-și dea demisia. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing susținut de prim-ministru după ce Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității deputatului Vlad Filat.

„Îmi voi face datoria cu implicare și consacrare până când anumite încrengături de interese din Parlament nu vor încropi o majoritate necesară pentru a da jos Guvernul proeuropean. Altfel spus, nu voi pleca de bunăvoie, spre așteptarea unora care deja făceau prognoze”, a declarat Valeriu Streleț.

Prim-ministrul a motivat că nu poate să abandoneze oamenii într-o perioadă extrem de complicată pentru R. Moldova și nu poate să-i dezamăgească pe cetățenii care protestează în Piața Marii Adunări Naționale „pentru că le-am spus că înțeleg și le împărtășesc doleanțele și am promis reforme”.

„Am început să punem în practică o parte din reforme. Iar acum, având mâinile dezlegate, le vom putea pune într-o manieră mai energică. Țara trebuie să fie guvernată și va fi guvernată în conformitate cu Constituția și fără niciun fel de directive venite de la bulevardul Cantemir sau din alte centre de influență. Sper că majoritatea colegilor din Guvern mă vor susține ca să putem adopta decizii. Ca să fiu sincer, am sentimentul că mi s-au dezlegat mâinile. A dispărut acel element de șantaj care a fost aplicat cu abilitate, inclusiv în perioada negocierii creării AIE 3, dar și în perioada activității guvernului pe care îl conduc”, a recunoscut Streleț.

Politicianul s-a arătat convins că inițiatorii scandalului „pun la cale diferite tertipuri pentru a ține R. Moldova într-o stare de ostatic” și le-a reproșat reprezentanților Procuraturii Generale că nu-și fac corect meseria.

„Acest spectacol bine regizat de astăzi, cu o sumedenie de încălcări procedurale, este prea tare cusut cu ață albă ca să poată fi credibil pentru cetățeni. Cred că dl Filat este o personalitate puternică, capabilă să se apere și sunt sigur că va reuși să-și probeze nevinovăția. Sunt sigur că executorul principal și denunțătorul și probabil beneficiarul principal va merge astăzi liniștit acasă, în castelele sale care au fost construite pe bani furați. Procuratura Generală crede că acesta este băiat de încredere care nu influențează în niciun mod ancheta, nu distruge probe și călătorește oriunde în lume cu avionul său personal, fiind principalul bănuit într-un dosar penal”.

În final, premierul Valeriu Streleț s-a arătat îngrijorat că „magii de la Procuratură” i-ar putea fabrica și lui un dosar penal.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md