Plahotniuc se „autosuspendă” din funcția de prim-vicepreședinte PD

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreședinte al Partidului Democrat, a anunțat joi că se „autosuspendă” din funcție până la clarificarea anchetei în cazul BEM.

Se întâmplă după ce președintele PLDM Vladimir filat, care este audita la această oră la sediul CNA, l-a acuzat pe acesta că prin șantaj controlează întreaga clasă politică din țară și că prin intermediul CNA și a Procuraturii Generale a orchestrat dosarul împotriva sa.

„Având în vedere necesitatea ca ancheta în cazul BEM să fie în afara oricăror suspiciuni legate de eventuale influențe externe instituțiilor de drept, dar având în vedere și acuzațiile care mi se aduc, chiar daca nu au fost niciodată probate și sunt nefondate, consider că este oportun să mă autosuspend din funcția de primvicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova. De asemenea, mă autosuspend din calitatea de membru de partid, până la clarificarea anchetei în cazul BEM”, a declarat Plahotniuc pe o rețea de socializare.

Oligarhul susține că astfel va proteja instituțiile de drept și partidul din care face parte.

„Nu am avut niciodată vreo implicare în acest caz, dar consider că e important ca în acest moment să fac acest demers, pentru a nu lăsa campaniile de manipulare să afecteze activitatea instituțiilor de drept, dar și imaginea partidului din care fac parte”, a mai menționat Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...