VIDEO // Vlad Filat: Deciziile se iau pe strada Cantemir sau la Nobil Club

Președintele PLDM, Vlad Filat, a declarat astăzi în plenul parlamentului că principala persoană care ia decizii în Republica Moldova este omul de afaceri Vladimir Plahotniuc. „Deciziile se iau pe bulevardul Cantemir (n.a. – sediul PDM) și la Nobil”, a spus acesta.

„Ieri am discutat la sediul PD modalitatea în care urmează să-și prezinte demisia procurorul general. Prin intermediul unei conferințe de presă sau comunicat de presă. Peste noapte, că așa se întâmplă la noi, se decide altceva. Într-un proces penal probele nu pot fi plimbate prin târg. Răspunderea va fi totală, barsetka, televiziuni, procuratura și multe altele nu vor mai ajuta. S-au cumpărat primari și membri de partid prin raioane. Îmi cer scuze de la părinții mei și de la familia mea că am fost complice în toată această perioadă. Noi i-am oferit șansa să conducă totul în țara asta. Eu voi scrie, dacă nu voi putea să vorbesc. Dacă voi vorbi, totul va sări în aer din acest sistem politic din Moldova. Și să sară naibii totul în aer. Eu vreau ca domnul Gurin să-și amintească cum a fost numit procuror general. Deciziile nu se iau la PG sau la Procuratura General, ni măcar la sediul PD. Deciziile se iau pe strada Cantemir sau la Nobil Club, cu dosare, cu tot ce trebuie: Acestea sunt clasate, celelalte nu”, a menționat Filat.

Filat a vorbit și despre Iurie Leancă, fostul său coleg de partid. ”Leancă a fost scos din partidul Liberal Democrat din Moldova și pus la murat”.

Tot în cadrul discursului, liderul PLDM a anunțat că poziția sa în partid va fi transferată premierului Valeriu Streleț.

După finalizarea discursului, fracțiunea PLDM a părăsit sala parlamentului. În lipsa acesteia, deputații PDM, PL, PCRM și PSRM au votat pentru retragerea imunității parlamentare a lui Vlad Filat.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Video: agora.md, privesc.eu

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.