Peste 100 de senatori și deputați români au purtat tricouri cu mesajul ,,Basarabia e România”// FOTO

Peste 100 de senatori și deputați din Parlamentul de la București și-au lăsat miercuri costumul acasă pentru a purta tricouri cu mesajul ,,Basarabia e România – 27 martie 1918”. Inițiativa vine din partea grupului ,,Prietenii Unirii”, care reunește senatori și deputați din toate partidele politice.

Plenul celor două Camere ale Legislativului s-a umplut de tricouri bleumarin pe care scria cu galben mesajul, vizibil în ultimii ani în toate mediile, de la graffiti la manifestări stradale și dezbateri academice – ,,Basarabia e România – 27 martie 1918”, slogan promovat de societatea civilă, prin Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

basarabia

Parlamentarii au recurs la acest gest pentru a marca împlinirea a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, la 27 martie 1918, când Sfatul Țării, organ al Republicii Democratice Moldovenești, decidea cu majoritate de voturi: ,,În puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu mama ei România”.

basarabia

Grupul ,,Prietenii Unirii” s-a constituit pe 10 februarie la propunerea Platformei Unioniste Acțiunea 2012, iar membrii și-au asumat ca pe cale legislativă, de lobby, de reprezentare, prin acțiuni de imagine și prin intermediere a dialogului cu celelalte instituții, să implementeze proiecte concrete pentru unirea României cu Republica Moldova.

basarabia

15 parlamentari ai grupului ,,Prietenii Unirii” vor efectua o deplasare la Chișinău pentru a sărbători ziua Unirii României cu Basarabia, începând cu 26 martie și până pe 28 martie.

basarabia

basarabia

basarabia

basarabia

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.